Pakokaasu­mittaus

Jaa FB:ssä
Jaa Twitterissä
Lähetä WhatsAppissa
Lähetä

Henkilöauton tai pakettiauton pakokaasumittaus

Määräaikaiskatsastuksessa mitataan auton pakokaasun päästöarvot, joiden pitää olla määritettyjen rajojen alla. Tarkempaa tietoa määräaikaiskatsastuksen sisällöstä löydät täältä.

Määräaikaiskatsastukseen kuuluu pakokaasupäästöjen tarkastus sekä bensiini-, että dieselkäyttöisille autoille ja nelipyörille. Päästöt tarkastetaan bensiinikäyttöisistä, jotka on käyttöönotettu vuonna 1978 tai sen jälkeen ja dieselkäyttöisistä, jotka on käyttöönotettu 1980 tai sen jälkeen. Alle 10 v bensiinikäyttöisille ajoneuvoille tehdään pelkästään OBD-tarkastus. 1.9.2016 tai sen jälkeen käyttöönotetuille dieselkäyttöisille autoille tehdään savutusmittauksen sijaan OBD-tarkastus.

Pakokaasumittaus ennen katsastusta

Pakokaasumittausta ei tarvitse suorittaa määräaikaiskatsastuksessa, jos se on suoritettu jo aiemmin ennen katsastusta ja siitä on voimassa oleva todistus. Mikäli epäilet, että autosi päästöarvot eivät ole kunnossa, kannattaa arvot mitata ennen katsastusta ja korjata ongelma, jotta vältyt mahdolliselta katsastuksen uusintamaksulta.

Bensiiniautolle vain 10 €

Diesel-autolle vain 20 €

Milloin tarvitaan OBD-mittaus?

Jos autosi on vuosimallia 2001 tai uudempi, pitää määräaikaiskatsastuksen yhteydessä suorittaa myös OBD-mittaus erillisellä OBD-lukulaitteella. Voimme suorittaa myös OBD-mittauksen ennen katsastusta.

OBD-mittaus vain 10 €